keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Alku

Elikkäs. Kerron nyt vähän mitä olen tehnyt matkani varrella tähän hetkeen.

Olen siis 25v golfammattilainen. Golfin pelaamisen aloitin 1999 kesällä jolloin suoritin greencardin Lappeenrannassa Kahilanniemessä. Isäni kävi edellisenä vuonna ja sai minutkin lähtemään seuraavana vuonna kurssille. Heti toisena vuonna menin junnuryhmään mukaan ja siitä lähtien kesät ovat kuluneet golfkentällä. Totiseksi pelaaminen alkoi muuttua ylä-asteen ja lukion vaihteessa kun kisoja alkoi olla kesällä paljon.
Lukiossa huomasi että itse harjoittelukin meni aika ajoin koulunkin edelle jolloin jo oli haaveena siirtyminen jossain vaiheessa ammattilaiseksi. Lukion päätyttyä tuli armeija jonka suoritin urheilukoulussa Lahdessa. Tämä vuosi oli ehkä yksi parhaista vuosista pelillisesti. Parhaana saavutuksena 21-vuotiaiden lyöntipelin Suomen mestaruus 2008.
Armeijan loppumisen jälkeen palasin suoraan koulun penkille kun olin päässyt mukaan yksityiskouluun Tampereen urheiluhierojakouluun. Sieltä alku vaikeuksien kautta valmistuin kesällä 2009 koulutetuksi urheiluhierojaksi.
Sen jälkeen paino on ollut vain golfin pelaamisessa.

Kilpailuja olen pelannut toisesta pelivuodesta lähtien. Ensimmäiset kilpailut ovat olleet tsemppitourilla. Ensimmäistä kenttää en muista mutta tsemppitourista on pikku hiljaa noustu aina iän lisääntymisen myötä.
Aluetour, FJT(finnish junior tour), Haastajakiertue, FGT (finnish golf tour)joka on nykyään FT(finnish tour). Vaikka amatöörit eivät ammattilaisten tapaan voi saada rahaa kilpailuista niin silti amatöörinä pelasin enemmän ammattilaiskiertueiden kuin amatöörien kilpailuka. En tiedä minkä takia varsinaisesti. Ehkä jo silloin oli ajatus siirtymisestä ammattilaiseksi oikeaan aikaan.
Olen siis pelannut useita kiertueita.
Ecco/Nordea touria(tanska/ruotsi) pelasin vuosina 2008-2011. 2012 vaihdoin maisemaa ja siirryin hieman etelämmäksi EPD Tourille Saksaan(nykyään Pro Golf Tour).
FT:tä pelaan edelleen aina kalenterin mukaan. Finnish touria olen pelannut vuodesta 2007 lähtien.
Olen käynyt pelaamassa myös yhdet European Tourin karsinnat tosin heikolla tasolla. Kävin myös 2010 Etelä-Afrikassa Sunshine tourin karsinnoissa joka kariutui lentoyhtiön kadotettua varusteet melkein koko harjoittelu jakson ajaksi. 
Maailmaa on siis tullut kierreltyä golfin merkeissä paljon ja eri kultuureihin törmättyä. Itse tykkään paljon reissussa olosta.
Valitettavasti harjoittelu ja pelaaminen ei ole ilmaista. Näin ammattipelaajana tarvitaan apuun sponsoreita. Ja onneksi sellasia on löytynyt. Ilman sponsoreita pelaaminen ei vain olisi mahdollista.

Tässä nopea katsaus peliurastani.

Lisää tulossa!

Jonne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti