perjantai 16. syyskuuta 2016

Kauden vika kisakierros!

Terve!

Ahvenanmaan kisa oli alusta asti tasaista suorittamista kierros tulokselisesti.
Kierroksien sisältöä hieman avamaan.
Ensimmäisenä päivänä lähdettiin kastepartiossa. Säät olivat jokapäivä mitä parhaimmat joten niillä ei ollut vaikutusta peliin, muutenkuin tuulen suhteen.
(Kuva: Hannele Ylänen)

Päivä alkoi hyvin pirkulla ja siitä eteenpäin oli hyviä ja huonoja lyöntejä. Paljon oli mahdollisuuksia tehdä pirkkuja, mutta puttaaminen ei ollut vaadittavalla tasolla jotta huippu tuloksta olisi korttiin tullut.
Jotain parannettavaa siis jäi.
Griinit ja koko kenttä oli todella märkä ja pehmeä. Eli siis oli satanut todella paljon, mutta kunnoltaa kenttä oli todella hyvä!
Griinit olivat nopeat ja jos löi huonon lyönnin väärälle puolelle griiniä tai kauas lipusta griinille niin par oli tiukassa. Pienetkin virheet siis näkyivät kortissa.
Ensimmäinen päivä 73(+1).
(Kuva: Hannele Ylänen)
Kuvassa bunkkerilyönti melkei reikään.
(Väylä 2, par 5) 

Toinen päivä oli hyvin ensimmäisen kaltainen. Paljon hyviä mahdollisuuksia joita jätin käyttämättä. Puttaaminen oli edelleen hankalaa. En oikein koko kisan aikana päässyt sinuiksi griinien kanssa. Se vaikutti puttaamiseen niin että tuli hyviä putteja, mutta tuli paljon huonoja putteja joista otin 3 puttia. Normaalisti olen todella hyvä alle 3 metrin päästä, mutta tässä kisassa en ollut. Toki muutama pidempi upposi, mutta paljon meni ohi. Lyöminen oli kuitenkin jo paljon parempaa. Lähellä sitä mitä se oli kauden alussa keväällä.
Toisen päivän tulos 74(+2).

Kolmas päivä alkoi hyvin kun alkuun sain pari pirkkua. Sitten väärä mailavalinta, huono bunkkerilyönti ja missattu putti tuottivat korttiin tuplan. Perään vielä harmittava bogi lyhyellä par nelosella huonon lähestymislyönnin takia.
Etuysillä oli paljon mahdollisuuksia tehdä pirkkuja, mutta kun ei tipu niin ei tipu.
Kolmas päivä tulokseen 74(+2) ja sijoitua kisassa jaettu 46. sija.

Seuraava kisa pelattiin viikko sitten Suur- Helsinki golfin Lakisto kentällä. Kisa oli Finnish Tourin toiseksi viimeinen osakilpailu.
Edellisen kerran olin pelannut kentällä junnu aikoina ja sen jälkeen kenttää on muutettu useamman väylän osalta.
Kenttä oli loistavassa kunnossa ja kelit  erinomaiset jokaisena päivänä. 

Ensimmäinen päivä oli hyvin haastava.
Jokainen virhe minkä tein oli kallis tuloskortin osalta. Vääriä  ja huonot lyönnit merkkauttivat korttiin usean bogin ja yksi väärä mailavalinta tuotti tuplabogin, tosin siihen lisättynä pari muutakin huonoa lyöntiä. Päivä ei oikein lähtenyt kulkemaan missään vaiheessa. Puttaaminen oli edelleen ongelma kun en saanut kunnolla putteja lähtemään oikeaan linjaan mihin ne halusin.
Missasin harkikseni lyhyitäkin putteja joita olen tänä vuonna missannut hyvin vähän.
Ekan päivän tulos 75(+4).

Toinen päivä oli jo huomattavaati parempi, niin tuloksellisesti kuin muutenkin. Lyöminen oli vähän varmempaa ja puttaaminenkin alkoi toimi niin kuin piti. Virheitä ja huonoja lyöntejä tietysti tuli joita en pystynyt lähipelillä paikkaamaan vaan yhteensä 4 bogia tuli korttiin. Pirkkuja tuli 3 kappaletta joista kaksi kolmella viimeisellä. Toisen päivän tulos oli 72(+1).

Kolmanteen päivään lähdin jo paremmalla fiiliksellä. Ja sekin näkyi tekemisessä. Etenkin puttaaminen ja lähipeli oli hyvällä mallilla. Niiden avulla sain paikattua hyvin pienet virheet ja annoin itselleni mahdollisuuden pelata hyvän kierroksen.
Aivan kierroksen lopussa oli monta hyvää pirkku mahdollisuutta, mutta vain yhden sain sisään. Päivän aikana tein kuitenkin yhteensä 4 pirkkua, mutta lopussa olisi voinut tulla muutama siis lisää.
Viimeisen päivän tulos 70(-1) nosti hieman asemiani ja pääsin sijalle 13.


Kauden viimeinen kisa pelataan Vuosaari golfin links-tyylisellä kentällä. Kenttä on moitteettomassa kunnossa ja pitkästä aikaa pelaamme kuivalla kentällä. Kenttä on siis links tyylinen. Kenttä on kova ja pallot rullaavat pitkiä matkoja. Etenkin jos erehtyy lyömään pallon raffin puolelle niin silloin ei tarvitse miettiä edes, että tiputtaisi pallon ilmassa viheriölle, edes lyhyeltä matkalta, niin kiva kenttä on.
Kastepartiossa oltiin taas! Ensimmäisenä pelaajana olin kentällä kun lähtö oli 8.00 toisena päivänä. 

Ensimmäinen ja toinen päivä olivat aikalailla samanlaisia. Olosuhteet olivat hyvät, hieman tuulta mutta muuten hyvät.
Lyöminen aika ajoin hyvää, mutta vaihtelua oli paljon ja virheitä tuli helpoistakin paikoista, ihan perus chipeistä draiveihin joka ollut minun luotto maila tällä kaudella. 
Ainut asia mikä on tässä kisassa ollut hyvää niin puttaaminen!
Koko kaudella en ole putannut näin hyvin. Ja suoraan sanottuna puttaaminen piti minut elossa puhtaasti kahdella ensimmäisellä kierroksella. Puttimäärätkin sen kertovat, 25 ja 26 puttia. Tietysti kun lyö huonosti palloa ja ei osu griineihin niin putteja tulee vähemmän, mutta jo sisään laitettujen puttien metrimäärät laskisi niin 30 metriä menisi rikki ellei jopa 40.
Lyöminen ei siis hyvää, mutta putteri tulessa.
Kaksi kierrosta takana tuloksilla 73 ja 72.
Huomenna lähtö 8.40 tii 1, sijalta jaettu 15.
Kohti kärkeä siis! Ja huominen on myös siis kauden viimeinen kisa kierros.

Linkistä live tuloksiin!


Palaamisiin!

Jonne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti